ГоловнаСвіт

У Венесуелі десятки тисяч людей вийшли на протести проти режиму Мадуро

Гуайдо оголосив "Операцію Свобода", яка повинна закінчитися відставкою Мадуро.

У Венесуелі десятки тисяч людей вийшли на протести проти режиму Мадуро
В Венесуэле десятки тысяч людей вышли на протесты против режима Мадуро
Фото: EPA\UPG

На тлі перебоїв з електрикою і питною водою, що тривають вже кілька тижнів у Венесуелі, десятки тисяч людей в суботу, 6 квітня, вийшли на вулиці міст країни з протестом проти режиму глави Венесуели Ніколаса Мадуро. Про це пише Німецька хвиля.

"Води немає, електрики немає, тепер не повинно бути Мадуро!" - скандували учасники акції протесту, висловлюючи обурення важкою гуманітарною ситуацією в країні.

Тимчасовий президент Хуан Гуайдо, який закликав своїх прихильників до демонстрацій, назвав протести в 358 містах країни початком "Операції Свобода", яка повинна закінчитися відставкою Мадуро.

За словами Гуайдо, на сьогодні більш ніж 90 відсотків населення Венесуели хочуть зміни режиму. У зв'язку з цим політик закликав своїх прихильників знову вийти на вулиці в середу, 10 квітня, "з подвоєною силою протесту".

Крім того, Гуайдо повідомив, що скоро у Венесуелі відбудеться Міжнародна конференція з питання подолання соціальної та політичної кризи. Однак точна дата заходу не була названа.

За інформацією венесуельської газети El Naсional, під час протестів у місті Маракайбо на північному заході країни близько 30 активістів отримали травми під час зіткнень з поліцією. У тому самому місті були тимчасово затримані два депутати від опозиції, про що вони самі повідомили телеканалу VPItv.

Нагадаємо, Венесуела вже понад два місяці переживає важку політичну кризу. Відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін 22 січня 2019 року в країні почалися масові акції протесту. Наступного дня голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн ЄС, а також США, Канада, Австралія, низка країн Латинської Америки визнали Гуайдо законним лідером держави.

2 квітня Законодавчі збори Венесуели позбавили Гуайдо депутатської недоторканності. У зв'язку з цим йому тепер загрожує затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram