ГоловнаСвіт

Мей побоюється, що Brexit може не відбутися

"У нас є вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім".

Мей побоюється, що Brexit може не відбутися
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей вважає, що "Брекзит" може не відбутися, якщо парламенту і уряду в Лондоні не вдасться дійти компромісу щодо відповідного договору з Брюсселем. Про це йдеться в офіційній заяві політика, опублікованій на сайті прем'єра в суботу, 6 квітня.

"Парламент чітко дав зрозуміти, що він перешкодить виходу з ЄС без угоди. Тепер у нас є серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім", - пише Мей.

Після того як парламент тричі відхилив запропонований Мей договір щодо угоди з ЄС, прем'єр дійшла висновку, що їй необхідно підійти до проблеми по-новому, йдеться в документі.

Водночас глава британського уряду наголосила, що залишається на своїй позиції і буде домагатися узгодження умов договору щодо "Брекзит",

"Що довше буде тягнутися боротьба за більшість у парламенті, то вищий ризик, що Сполучене Королівство так і не вийде з ЄС. А це означатиме, що "Брекзит", за який проголосував британський народ, витече у нас крізь пальці. Я це не схвалюю", - наголосила прем'єр-міністр Великобританії.

За словами політика, ще цього тижня вона збирається вирушити в Брюссель, щоб просити про відтермінування "Брекзиту".

Газета The Sunday Times в номері за неділю, 7 квітня, повідомляє про те, що Тереза Мей, за інформацією редакції, планує законодавчо закріпити угоду з ЄС щодо митних зборів, щоб досягти компромісу з лейбористами, передає DW.

Як пише видання, на позачерговому саміті ЄС, який відбудеться в середу, 10 квітня, лідери країн - членів Євросоюзу повинні будуть голосувати щодо питання надання Великобританії відтермінування "Брекзиту" до 30 червня.

Якщо хоча б один член Євросоюзу проголосує проти відтермінування, нерегульований "Брекзит" відбудеться 12 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram