ГоловнаСвіт

Постраждалий від отруєння "Новачком" в Еймсбері попросив російського посла про зустріч з Путіним

Чарлі Роулі, як і раніше, покладає провину на Росію.

Постраждалий від отруєння "Новачком" в Еймсбері попросив російського посла про зустріч з Путіним
Чарли Роули
Фото: mirror.co.uk

Британець Чарлі Роулі, який постраждав під час отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у Еймсбері наприкінці червня 2018 року, зустрівся з послом Росії у Великобританії Олександром Яковенком. Про це пише Sunday Mirror.

Зустріч відбулася в російському посольстві в Лондоні.

"Я пішов і запитав їх: "Чому ваша країна вбила мою дівчину? Але я не отримав жодної відповіді. Я тільки отримав російську пропаганду. Посол продовжував говорити, що речовина безумовно не була "Новачком", який вони зробили, тому що, якби це було так, це вбило б усіх", - розповів Роулі виданню.

Британець зізнався, що не повірив "безглуздим" аргументам посла і надалі переконаний, що Росія здійснила атаку.

Роулі також попросив Яковенка організувати йому особисту зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, на що посол відповів, що передасть його прохання в Москву, пише Sunday Mirror.

Нагадаємо, Чарльз Роулі постраждав від отруєння нервово-паралітичною речовиною в Еймсбері разом зі своєю подругою Дон Стерджесс, яка в результаті померла. Події в Еймсбері відбулися через кілька місяців після отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері. Міста розташовані неподалік одне від одного.

Лондон звинувачує в обох отруєннях Росію. У Москві категорично заперечують свою причетність до цих злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram