ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці після перестрілки ісламістів з поліцією знайшли тіла 15 осіб

Серед загиблих - шестеро дітей.

На Шрі-Ланці після перестрілки ісламістів з поліцією знайшли тіла 15 осіб
Фото: EPA/UPG

Поліція Шрі-Ланки вступила в запеклу перестрілку з імовірними бойовиками-ісламістами на сході країни під час рейду, пов'язаного з вибухами, які минулої неділі забрали життя понад 250 осіб.

На місці перестрілки знайдено тіла 15 осіб, зокрема шести дітей, пише BBC. Телеканал CNN уточнив, що були вбиті шість підозрюваних у тероризмі й 10 цивільних.

Офіцери діяли за наводкою, а озброєна група, на слід якої вони вийшли в місті Калмунай, влаштувала три вибухи, після чого почалася перестрілка. Це неподалік рідного міста ймовірного організатора вибухів у готелях і церквах, які сталися на Великдень.

Під час іншого рейду були виявлені вибухівка і прапори "Ісламської держави", яка взяла на себе відповідальність за вибухи.

Влада Шрі-Ланки скерувала близько 10 тисяч співробітників служби безпеки по всій країні на пошуки тих, хто може бути причетний до нападів, а також для гарантування безпеки. Навколо мечетей була посилена охорона під час п'ятничних молитов (мусульмани становлять меншість у Шрі-Ланці).

26 квітня було проведено 10 арештів, після чого число затриманих зросло до 80.

Нагадаємо, 21 квітня, на Шрі-Ланці сталося 8 вибухів, серед іншого - у католицьких храмах під час ранкової служби та в п'ятизіркових готелях. Кілька вибухів учинили смертники. Внаслідок теракту загинули 253 особи, понад 400 дістали поранення. Відповідальність за атаку взяли на себе терористи "Ісламської держави".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram