ГоловнаСвіт

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Українська делегація передасть його в Михайлівський Золотоверхий собор сьогодні ввечері.

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
В Иерусалиме сошел Благодатный огонь
Фото: EPA\UPG

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Диво сходження цього року відбулося о 14:32 за київським часом, пише УНІАН.

"Під час сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього лунали молитви багатьма мовами світу. Після сходження, вогонь передав віруючим Патріарх Єрусалимський Феофіл III", - йдеться в повідомленні.

Вогонь за лічені хвилини поширився серед віруючих, які перебували в храмі, після чого його роздали людям, що очікують зовні.

Напередодні дива сходження вогню Феофіл III зустрів офіційну делегацію Православної церкви України, яка прибула за Благодатним вогнем в Єрусалим.

Патріарх Феофіл III побажав українцям любити одне одного і не втрачати надію.

"Ми не повинні ніколи втрачати надію. Тому що те, що неможливо для нас - можливо для Господа. Я знаю, дуже важко сказати: люби ворога свого. Але ми повинні любити його. Немає нічого сильнішого, ніж показати опонентові, що ви його любите. Також ми вітаємо вас з вашим новим політичним лідером", - сказав Патріарх Феофіл III.

Сьогодні ввечері українська делегація повернеться до Києва і передасть вогонь у Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустріне предстоятель ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Благодатний вогонь перебуватиме в соборі, де кожен зможе запалити від нього свічку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram