ГоловнаТехнології

За п’ять років претенденти на 9 з 10 вакансій потребуватимуть базових навичок програмування, - експерт

Брак відповідних компетенцій уже сьогодні знижує загальну кваліфікацію і цінність будь-якого фахівця на ринку праці незалежно від сфери діяльності.

За п’ять років претенденти на 9 з 10 вакансій потребуватимуть базових навичок програмування, - експерт
Фото: Макс Левин

За даними соціологів, більшість українців (61,6%) мають думку, що система освіти в Україні не відповідає потребам світового ринку праці (“скоріше ні” - 33%, “точно ні” - 28,6%). При цьому більше чверті опитаних (27,4%) вважають українську систему освіти такою, що відповідає потребам світового ринку праці (“скоріше так” - 19,1%, “точно так” - 8,3%). Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження “Раннє програмування як складова сучасної освіти”, проведеного Інститутом Горшеніна спільно з групою компаній “Еверест”. 

«За підрахунками західних аналітиків, майже 90% робочих місць усіх можливих професій до 2025 року будуть прив'язані до ІКТ тією чи іншою мірою й потребуватимуть принаймні базового рівня навичок програмування та взаємодії з інформаційно-комп'ютерними технологіями. Неволодіння відповідними компетенціями вже сьогодні знижує загальну кваліфікацію та цінність будь-якого спеціаліста на ринку праці незалежно від сфери діяльності. Попередити цю проблему може виключно якісна освіта, що сьогодні, як ніколи, має відповідати сучасності та враховувати головні світові тенденції», - підкреслив президент групи компаній “Еверест” Юрій Чубатюк, коментуючи результати дослідження. 

Нагадаємо, що соціологічне дослідження “Раннє програмування як складова сучасної освіти” проводилося у квітні-травні 2019 року, у ньому взяли участь 1000 респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram