ГоловнаТехнології

Huawei більше не зможе використовувати карти пам'яті SD і microSD

Компанію виключили з Асоціації після того, як США оголосили про намір внести її в чорний список шпигунства.

Huawei більше не зможе використовувати карти пам'яті SD і microSD
Фото: EPA/UPG

Керівництво SD Card Association виключило з організації компанію Huawei, в результаті чого компанія більше не зможе використовувати карти пам'яті SD і microSD, а також слоти для них у нових пристроях. Про це повідомляє 9to5Google.

"SD Association виключила Huawei, фактично позбавивши компанію можливості використовувати карти microSD або слоти SD в будь-якому з її продуктів", - йдеться в повідомленні.

SD Card Association - це некомерційна організація, утворена корпораціями Panasonic, SanDisk і Toshiba в 2000 році. Вона встановлює стандарти карт пам'яті. У тому випадку, якщо будь-яка компанія не є членом асоціації, вона не може офіційно розробляти і виробляти продукти за її стандартами.

SD Association виключила Huawei після того, як США внесли компанію в чорний список.

Як зазначає видання, виняток не є критичним для Huawei, оскільки компанія вже кілька років відмовляється від використання карт SD у своїх телефонах. Замість цього пристрої Huawei, особливо флагманські, оснащені власним форматом карт компанії "Nano Memory", які менші, ніж карта microSD.

Раніше повідомлялося, що корпорація Google перериває співпрацю з китайською компанією Huawei після того, як Міністерство торгівлі США оголосило про намір внести китайську компанію в чорний список.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram