ГоловнаТехнології

PlayStation 5 - чутки і свіжі подробиці найочікуванішої новинки від Sony Актуально

Навколо PlayStation 5 вже досить довгий час ходять всілякі чутки і припущення. Місяць тому системний адміністратор Sony Марк Черні поділився деякими подробицями новинки, які обіцяють нам багато чого цікавого. Втім, разом з цим в мережі з'явилися і нові чутки про можливості PS5. Про все це ми і розповімо нижче.

Що відомо

Компанія офіційно підтвердила, що майбутня консоль отримає новий восьмиядерний процесор AMD Razen третього покоління. Він буде побудований на найновішому 7-нм процесі Zen 2 в чіпсеті. Потужна начинка дозволяє запускати гри в 8K-дозволі і з технологією трасування променів, яка надасть користувачам максимально реалістичну картинку. Також геймери отримають стабільну і високу частоту кадрів в секунду.

Sony хоче змінити уявлення користувачів про звук і представить нову технологію 3D-аудіо. Завдяки цьому гравці зможуть насолодитися об'ємним звуком навіть на звичайному телевізорі або навушниках.

Як нам повідомили в Gamestore: новинка отримає зворотню сумісність з PS4 і шоломом віртуальної реальності для неї. Всі ігри, які ви купили для цієї консолі, без проблем запустяться і на приставці наступного покоління. Схожа архітектура в четвертій і п'ятій консолі лише спростить цю задачу. Згідно з чутками, першими проектами які отримають крос-платфору, стануть The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, а також Death Stranding. Також в PS5 змінитися і жорсткий диск. Йому на зміну прийде SSD-накопичувач, який збільшить швидкість завантаження ігор в кілька разів.

Чого ще чекати

PlayStation Now не розвивається досить швидко, незважаючи на те, що в хмарному Геймінг Sony були одними з перших. Цілком можливо, що з релізом консолі наступного покоління компанія змінить і сервіс підписки, що дозволить зробити його більш популярним серед геймерів.

Нещодавно на просторах мережі з'явилася інформація про новий патенті Sony. Згідно з ним в числі розробок компанії знаходиться спеціальне крісло для PSVR 2. Воно виступить в ролі такого собі контролера і в залежності від положення гравця, буде управляти персонажем. Якщо ця інформація підтвердиться, то геймери отримають можливість відчути абсолютно новий ігровий досвід і ще глибше зануритися в геймплей. Майже напевно компанія змінить і Dualshock 5. У них може бути вбудована камера для PSVR і поліпшена аналогова точність.

Багато хто вважає, що PlayStation 5 отримає накопичувач об'ємом 2 ТБ. Аргументом на користь цієї гіпотези будуть ігри в 8K, адже вони матимуть досить значну вагу, для якого знадобиться не маленьке сховище.

З чуток вихід консолі відбудеться вже в наступному році під час святкового сезону. Особливо якщо враховувати те, що між виходом другої, третьої і четвертої PlayStation пройшло сім років і компанія може залишити графік колишнім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram