ГоловнаТехнології

Американські батьки виступають за навчання програмуванню в школі, - експерт

Навчання програмуванню формує тип мислення високої складності

Американські батьки виступають за навчання програмуванню в школі, - експерт

За даними американських досліджень, 90% батьків в США хочуть, щоб їхні діти вивчали програмування в школі, оскільки це матиме вирішальне значення для отримання роботи в майбутньому. Про це пише доктор Дастін Рей, позаштатний професор Вищої школи освіти та психології при Університеті Пеппердін.

При цьому, за її словами, лише 40% американських шкіл навчають сьогодні дітей програмуванню.

"Ця навичка є необхідною не тому, що для кожного вона буде основною в кар'єрі, а тому, що вона буде впливати практично на кожну професію в 21 столітті", – пише професор. Дастін Рей також стверджує, що навчання програмуванню розвиває тип мислення дуже високої складності, який вимагає від дітей більш глибокого осмислення матеріалу, а не просто відтворення завченої інформації: "Це саме той тип мислення, який ми хочемо прищепити нашим дітям для правильного вираження креативності, критичного та абстрактного мислення".

За словами президента групи компаній EVEREST Юрія Чубатюка, на даний момент в світі відсоток залучення школярів до процесу вивчення програмування в рамках навчальної програми коливається від 1 до понад 40 відсотків – залежно від держави та її розуміння впливу IT-індустрії та інноваційних технологій на перспективи сучасного покоління. "Потреба обумовлена попитом, тому число країн, які переорієнтують свої навчальні плани з ІКТ на вивчення саме програмування, невпинно зростає. При цьому підтримуються дані ініціативи на державному рівні, тому що, окрім нових орієнтирів і запитів ринку щодо майбутніх фахівців, є ще побажання та вимоги до вивчення програмування в школах безпосередньо з боку батьків і дітей. А сучасна система освіти повинна відображати їхні інтереси", – вважає Чубатюк.

Варто відзначити, що в Україні на сьогоднішній день також активно просувається ідея раннього програмування в якості обов'язкового шкільного предмета. Зокрема, на цей момент розробкою програми з навчання програмуванню дітей молодшої школи займається робоча методична група Гімназії А+ за підтримки групи компаній EVEREST.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що департамент базової освіти ПАР розробив "систему навичок для мінливого світу" і планує з наступного року ввести навчання програмуванню в школах, починаючи з "нульового" класу (Grade R в ПАР).

Сьогодні раннє програмування в школах, крім США, вже практикують Китай, Канада, Сінгапур, Австралія, Ізраїль, Індія, Південна Корея, а також значна частина країн Євросоюзу.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram