ГоловнаТехнології

Президент ПАР має намір зробити програмування обов'язковим у державних школах

Систему навчання програмуванню планують зробити всеохоплюючою та ефективною.

Президент ПАР має намір зробити програмування обов'язковим у державних школах
Фото: itweb.co.za

Президент Південно-Африканської Республіки Кирило Рамафоса під час традиційної сесії відповідей на запитання в Твіттері заявив про те, що планує зробити програмування обов'язковим предметом у державних школах.

"Я вимагатиму від департаменту базової освіти зробити це якомога швидше", - написав він.

Як уточнюють на сайті південноафриканської радіостанції "702", предмети, пов'язані з комп'ютерами і інформаційними технологіями, вперше були додані в шкільні програми ПАР 40 років тому. Однак сьогодні ставиться завдання зробити систему навчання програмуванню всеохоплюючою і по-справжньому ефективною.

Автор матеріалу Колін Калліс зазначає, що цей процес може зайняти кілька років. Водночас він додав, що, цілком можливо, в майбутньому майже кожна професія буде включати програмування як частину роботи. За його словами, подібно до того, як навчання письму дозволяє нам спілкуватися з іншими людьми, навчання програмуванню дозволяє нам спілкуватися з машинами, і в майбутньому це стане дуже необхідною навичкою.

На думку президента групи компаній EVEREST Юрія Чубатюка, вивчення програмування в школах, починаючи з молодших класів, забезпечує однозначну конкурентну перевагу в майбутньому кожної дитини в умовах динамічного технологічного світу. "Вже сьогодні ми спостерігаємо тенденцію впровадження основ програмування в усі можливі професії, а тому ринок праці виставляє все більш підвищені вимоги до фахівців різних сфер діяльності. Через 5-10 років це буде вже не тенденція, а реальна умова працевлаштування для будь-якого працівника, який хоче мати професійний успіх і побудувати вдалу кар'єру", - сказав Юрій Чубатюк. Він вважає, що включення предмета раннього програмування в шкільну програму є однією з ключових запорук формування всебічно розвинених кваліфікованих співробітників, потреба в яких зростає з кожним днем.

Варто відзначити, що в Україні на сьогодні цю ідею вже активно просувають. Зокрема, розробкою програми з навчання програмуванню дітей молодшої школи займається робоча методична група Гімназії А+ за підтримки групи компаній EVEREST.

Нагадаємо, програмування в школах уже практикують США, Китай, Канада, Сінгапур, Австралія, Ізраїль, Індія, Південна Корея, а також значна частина країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram