ГоловнаТехнології

Що вибирають IT-компанії: фріланс або аутстаффінг. Думка CEO GTM Plus Нелі Ковбаси Актуально

Що вибирають IT-компанії: фріланс або аутстаффінг. Думка CEO GTM Plus Нелі Ковбаси

Делегування дрібних завдань бізнесу фрілансерам і аутсорсерам - світовий тренд, який стимулюють високі технології. За даними Всесвітньої організації праці у 2017 році фрілансери становили 17% глобального ринку зайнятості, а в деяких країнах - таких, як США і Японія, їх частка сягала 40% всього працюючого населення. Сьогодні в США і Європі більше 162 млн. чоловік працюють віддалено, а за прогнозами консалтингової компанії Ernst & Young до 2020 року кожен п'ятий працівник в світі буде позаштатним.

Незважаючи на очевидні переваги віддаленого співробітництва, не всі компанії готові прийняти такий формат. Так, в Yahoo! кілька років тому відмовилися працювати з фрілансерами, щоб збільшити швидкість роботи з проектами та підвищити якість продукту. Аналогічні рішення прийняли в HP, IBM і Reddit, які сьогодні тільки на деякі проекти запрошують сторонніх підрядників і консультантів.

Amazon, Cisco, Github, Mozilla продовжують розширювати свою команду за рахунок фрілансерів. Для того, щоб робота з ними була максимально продуктивною і корисною, використовують системи обліку завдань і комунікацій, з ще два рази в рік організовують корпоративних відпочинок.

«У 2019 Україна продовжує лідирувати на ринку віддаленого програмування, виконуючи третину замовлень, що припадають на Східну Європу, - каже CEO компанії GTM Plus Неля Ковбаса. - Найбільшими центрами віддаленої розробки в 2018 році стали міста Київ і Харків, на частку яких доводилося 6% від всього обсягу замовлень. Це говорить про високий потенціал України на світовому ринку IT.

У той же час в світі до сих пір не вистачає хороших фахівців в IT-сфері. Тому багато компаній продовжують робити ставки на збільшення числа віддалених співробітників. При цьому високі вимоги висувають до способу організації роботи - головним критерієм залишається синхронізація всіх відділів. Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію переходу від співпраці з фрілансерами до аутстаффінгу, коли компанії залучають до роботи над проектами позаштатних спеціалістів та при цьому повністю контролюють ситуацію. Так, в країнах ЄС аутстаффінг працевлаштовує майже 7 млн працівників в рік, а в США сьогодні функціонують кілька тисяч компаній-аустафферов, загальний штат яких перевищує 2.5 млн. Чоловік. Більшість японських корпорацій тримають в штаті не більше 30% реальної чисельності співробітників, а в деяких зарубіжних компаніях більше 80% персоналу складаються в штаті аутстаффінгового агентства».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram