ГоловнаТехнології

Спеціальності, які базуються на знанні програмування та ІКТ, створюють найбільшу зайнятість, - експерт

Тільки у США в найближчі 6-10 років з'являться 500 тисяч нових робочих місць.

Спеціальності, які базуються на знанні програмування та ІКТ, створюють найбільшу зайнятість, - експерт
Фото: Макс Левин

За даними соціологічного дослідження “Раннє програмування як складова сучасної освіти”, проведеного Інститутом Горшеніна спільно з групою компаній “Еверест”, понад половина українців (57,5%) вважає, що професія програміста точно буде затребуваною через 5-10 років. Ще 31,3% обрали варіант відповіді “скоріше так”. Лише кожен десятий з опитаних (10,8%) вважає, що ця спеціальність втратить свою актуальність. (“скоріше ні” - 4,9%, “точно ні” - 1,5%).

«Рівень інтеграції різноманітних професій безпосередньо до сфери комп'ютерних та інформаційних технологій щороку зростає, як і попит на відповідні кадри. Саме ті спеціальності, що базуються на знанні програмування та ІКТ, створюють найбільшу зайнятість за міжнародною статистикою – тільки в США очікують утворення понад 500 тисяч нових робочих місць у даній категорії протягом 6-10 років. Потреба зумовлена попитом: технології міцно вкоренилися в житті суспільства та масштабуються з кожним днем. При цьому важливо враховувати й той факт, що навички програмування та взаємодії з ІКТ є безумовною перевагою у побудові успішної кар’єри не лише у сфері IT, - це фактично «прохідний квиток» до високооплачуваної роботи у будь-якій сфері діяльності», - підкреслив президент групи компаній “Еверест” Юрій Чубатюк, коментуючи результати дослідження.

Нагадаємо, що соціологічне дослідження “Раннє програмування як складова сучасної освіти” проводилося у квітні-травні 2019 року, у ньому взяли участь 1000 респондентів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram