ГоловнаТехнології

SpaceX втратила контакт з трьома інтернет-супутниками

Протягом року вони впадуть на Землю.

SpaceX втратила контакт з трьома інтернет-супутниками
Фото: скриншот видео

Компанія SpaceX втратила контакт з трьома з 60-ти інтернет-супутників Starlink, які запустили в космічний простір в травні. Про це повідомляє Business Insider.

"Три супутники, запущені в рамках проекту зі створення глобальної мережі передачі інтернет-трафіку, перестали виходити на зв'язок з центром управління", - повідомив представник компанії SpaceX. 

Він додав, що супутники "більше не працюють", "поступово будуть сходити з орбіти" і впадуть на Землю протягом року.

Відзначається, що вже 45 супутників Starlink вийшли на кінцеву орбіту, інші поки не досягли заданої орбіти.

Раніше, 23 травня, американська компанія з виробництва космічної техніки SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9 з 60 інтернет-супутниками проекту Starlink. Ракета стартувала з космодрому на мисі Канаверал, розташованому в штаті Флорида, о 22:30 за місцевим часом. Це була вже третя спроба, оскільки раніше запуск кілька разів переносився.

Видання The Verge зазначає, що згідно з останніми даними Європейського космічного агентства, сьогодні на орбіті навколо Землі працює 2000 супутників, а партія супутників Starlink значно збільшить це кількість, що може створювати загрозу зіткнень супутників в космосі і, відповідно, буде виробляти більше сміття, що може загрожувати іншим космічним пристроям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram