ГоловнаТехнології

Монако стало першою країною у світі, повністю покритою 5G

Територія князівства становить лише 2,6 кв. км.

Монако стало першою країною у світі, повністю покритою 5G
Фото: akchabar.kg

Монако стало першою країною у світі, вся територія якої покрита мережею 5G.

Le Monde пише, що мобільний оператор Monaco Telecom встановив 23 антени 5G, які покривають усі 2,6 кв. км території князівства. Це майже вдвічі менше, ніж кількість антен для зв'язку четвертого покоління (4G), встановлених на території держави.

Для забезпечення покриття мережею 5G використовувалося обладнання китайської компанії Huawei.

У вересні минулого року оператор Monaco Telecom, яким володіє французький мільярдер Ксав'є Ніль, підписав угоду з Huawei, щоб зробити крихітне князівство Монако першою країною в Європі і у світі, повністю покритою мережею 5G.

Днями президент Monaco Telecom Етьєн Франці на урочистій церемонії заявив, що поставлене завдання було успішно виконано.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 17 травня підписав указ про початок роботи над упровадженням технології 5G в Україні.

Технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а в деяких випадках швидкість 5G може бути більшою навіть у 100 разів. У провідних технологічних компаніях світу, в США, Японії, Південній Кореї та Китаї сподіваються, що технологія 5G значно прискорить розвиток інших технологій, таких як "розумне місто", безпілотні автомобілі тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram