>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шарль Леклер здобув першу перемогу у Формулі 1

Монегаск виграв перегони в Бельгії.

Автогонець Ferrari Шарль Леклер у неділю здобув першу перемогу у Формулі 1, вигравши Гран-прі Бельгії на трасі Спа-Франкоршам.

Фото: EPA/UPG

Монегаск стартував з поул-позиції та зберіг лідерство в першому повороті. Під час хвилі піт-стопів Леклер на якийсь час відкотився на четверту позицію, але потім повернувся в лідери і зберіг перше місце до фінішу.

Леклер став 108-м автогонцем і першим монегаском, що перемагав на етапах Формули 1. Він виступає у Формулі другий сезон, досі його найкращим результатом був другий час на Гран-прі Австрії.

Другим на фініш з відставанням 0,981 секунди приїхав чинний чемпіон світу й лідер чемпіонату Льюїс Гамільтон на Mercedes.

Третім став ще один автогонець Mercedes Валттері Боттас. Слідом за ним фінішував інший автогонець Ferrari Себастьян Феттель, а замкнув топ 5 новачок Red Bull Racing Алекс Албон.

Також в очках приїхали Серхіо Перес (Racing Point), Данило Квят (Toro Rosso), Ніко Хюлькенберг (Renault), П'єр Гаслі (Toro Rosso) і Ленс Стролл (Racing Point).

 

Після 13 етапів лідерство в чемпіонаті утримує Гамільтон, у нього 268 очок. Другим з 203 очками йде Боттас. У Макса Ферстаппена 181 очко, у Феттеля - 169, у Леклера - 157.

Наступні перегони відбудуться 8 вересня в Італії.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram