ГоловнаСуспільствоВійна

Єрмак: Перемога Росії в Україні означатиме першу перемогу її коаліції диктаторів

Він наголосив, що російська окупація України зробить світ менш безпечним для Ізраїлю, країн Балтії і сил США за кордоном.

Єрмак: Перемога Росії в Україні означатиме першу перемогу її коаліції диктаторів
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак
Фото: Мінстратегпром

Якщо Росія здобуде перемогу у війні з Україною, то це означатиме перемогу коаліції диктаторів. 

Таку думку в колонці для видання The Hill озвучив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Ми не знаємо, як довго ця війна триватиме, коли і як вона закінчиться. Але ми знаємо, що це не вибір між війною і миром, оскільки, якщо переможе агресор, миру не буде. Якщо Росія переможе Україну, то це буде не просто перемога російської диктатури, а перша перемога її коаліції диктаторів. І що переможці роблять із перемогою? Вони продовжують іти", - йдеться в публікації.

Єрмак наголосив, що "сьогоднішня загроза не менш реальна, ніж 1938 року". 

"Росія за Путіна дала зрозуміти про своє бажання кинути виклик Заходу – спочатку вторгненням до Грузії у 2008 році, потім анексією Криму у 2014 році, а тепер війна проти України з 2022 року до теперішнього часу. І паралелей із Другою світовою війною багато. Поки нацисти об'єднували диктатури, сьогоднішня Російська Федерація об'єднала зусилля з Іраном та Північною Кореєю, які постачають їй безпілотники і ракети", - зазначив керівник ОПУ.

На думку глави Офісу Президента, те, що відбувається в Україні, не обмежиться Європою, а матиме довгострокові наслідки для США, їхніх союзників і партнерів у всьому світі. "Ми вже стали свідками жахливих нападів Ірану на Ізраїль через його довірену особу ХАМАС. Хоча дехто, можливо, забажає розділити ці дві атаки, оскільки вони відбуваються на різних військових театрах, це атаки спільного ворога, спрямовані проти національних інтересів США. Якщо США проігнорують ситуацію в Україні, наші спільні вороги, не вагаючись, піддадуть подальшому випробуванню рішучість демократії", - вважає Єрмак.

Він наголосив, що російська окупація України, якою поступляться США і Захід, зробить світ менш безпечним для Ізраїлю, країн Балтії і сил США за кордоном.

Єрмак підкреслив, що підтримка Штатами нашої держави вигідна і для американського бізнесу. "Це включає оборонний сектор США, який вже отримує вигоду від витрат США на військову продукцію, надану Україні, і створення української армії, яка готова стримувати ворогів Заходу від подальших атак", - зазначив глава ОПУ.

Що відбувається з допомогою США Україні

  • Американський Конгрес із грудня 2023 року не може ухвалити додаткове фінансування військових потреб України. Спочатку республіканці блокували великий законопроєкт, що включав кошти на підтримку України, Ізраїлю, Тайваню та посилення власного південного кордону. Вони вимагали від демократів і президента Джо Байдена посилити міграційну політику.
  • Потім республіканці заблокували ще одну спробу надати Україні допомогу, після чого у Конгресі створили окремий законопроєкт, що передбачав лише фінансування країн, але не міграційну політику. Цей документ пройшов слухання в Сенаті, але спікер Палати представників США Майк Джонсон так і не поставив документ на голосування. Він достроково відпустив конгресменів на канікули до 28 лютого.
  • Раніше березня за документ не голосуватимуть.
  • Окрім того, є ще один альтернативний законопроєкт, що передбачає допомогу Україні в розмірі $47 млрд.
  • Затримка військової допомоги вже призвела до важких і болючих наслідків. Президент Володимир Зеленський, коментуючи відхід Сил оборони з Авдіївки, не приховував, що захисникам не вистачило зброї.
  • Про пряму відповідальність Конгресу за Авдіївку говорив і американський президент Джо Байден.
  • Посол США в Україні Бріджит Брінк 20 лютого наголосила, що "плану Б" щодо підтримки України не існує. Вона "на 1000% впевнена", що Конгрес схвалить допомогу Україні, але її обсяг може змінитися".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram