ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони створили 10 батальйонів і три роти для розмінування деокупованих територій

Понад 174 тис. км кв. території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.

У Міноборони створили 10 батальйонів і три роти для розмінування деокупованих територій
Фото: Олександр Павлюк, Міноборони

Для розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів звільнених територій України створені 10 батальйонів і три роти. Понад 174 тис. км кв. території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами і потребують розмінування. 

Про це повідомляє перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

"Провів робочу нараду за участі керівництва Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, Командування Сил підтримки ЗС України та Держспецтрансслужби щодо збільшення нашого потенціалу з питань розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів звільнених територій. Наразі для вирішення задач створені 10 батальйонів і три роти розмінування", – розповідає Павлюк.

Триває їх доукомплектування автомобільною, спеціальною технікою та обладнанням, всебічне забезпечення, а також сертифікація. 

Заступник міністра додав, що понад 174 тис. км кв. території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами через російську агресію. Спрямування ресурсів на очищення української землі від вибухонебезпечних предметів є незмінним пріоритетом Міноборони.

Процес розмінування українських територій:

В Україні запустять ринок послуг із гуманітарного розмінування через Prozorro. Міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що зараз в Україні працює 16 операторів протимінної діяльності, 26 – у процесі сертифікації. Словенія надасть Україні 1,5 млн євро на гуманітарне розмінування. Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від уряду Канади роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD–S для дистанційного розмінування територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram