ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінреінтеграції розповіли, як отримати інформацію про військовополоненого або зниклого безвісти

Необхідно подати інформацію про зниклу людину до Національного інформаційного бюро.

У Мінреінтеграції розповіли, як отримати інформацію про військовополоненого або зниклого безвісти
Фото: ukrinform.ua

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили способи отримання інформації про військовополоненого або цивільного заручника у ворожому полоні.

Про це Мінреінтеграції повідомило у Telegram.

  • Необхідно надати інформацію про зниклого або полоненого до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для спосіб.
  • Дані стосовно зниклої людини після цього потрапляють у Реєстр НІБ. Для перевірки наявної інформації з реєстру було створено різні формати комунікації, які можна знайти на сайті nib.gov.ua.
  • Також функціонує Telegram-чатбот. Він зручний тим, що можна самостійно дізнатися інформацію без допомоги оператора, а також скористатися ним у разі відсутності мобільного зв’язку.
  • Національне інформаційне бюро діє відповідно до Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими та про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року та консолідує всю інформацію стосовно кожної людини, яка зникла внаслідок воєнних дій.
  • Також можна зателефонувати на «гарячу» лінію 1648 або надіслати запит на електронну пошту.

Нагадаємо, із заявлених 7 000 зниклих безвісти українських військових, про яких говорила українська влада, у російському полоні перебувають 20-25%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Після надання інформації до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для вас спосіб дані стосовно вашої рідної людини відразу потрапляють у Реєстр НІБ. Для перевірки наявної інформації з реєстру було створено різні формати комунікації, які можна переглянути на інфографіці або знайти на сайті nib.gov.ua» - йдеться в повідомленні.

 

Читайте також: Повернути імена усім безвісти зниклим воїнам: у ЗСУ започаткують проєкт «На щиті»

У Мінреінтеграції зазначили, що нині функціонує Telegram-чатбот. Він зручний тим, що людина може самостійно дізнатися інформацію без допомоги оператора, а також скористатися ним у разі відсутності мобільного зв’язку.

 

 

 

Після надання інформації до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для вас спосіб дані стосовно вашої рідної людини відразу потрапляють у Реєстр НІБ. Для перевірки наявної інформації з реєстру було створено різні формати комунікації, які можна переглянути на інфографіці або знайти на сайті nib.gov.ua.

 

Варто зазначити, що функціонує Telegram-чатбот. Він зручний тим, що ви можете самостійно дізнатися інформацію без допомоги оператора, а також скористатися ним у разі відсутності мобільного зв’язку.

 

Національне інформаційне бюро діє відповідно до Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими та про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року та консолідує всю інформацію стосовно кожної людини, яка зникла внаслідок воєнних дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram