ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заборонив третю партію зі списку проросійських – "Справедливість та розвиток"

Попередній її очільник пропонував перейменувати Україну на Русь та зробити російську державною. 

Суд заборонив третю партію зі списку проросійських – "Справедливість та розвиток"
Фото: Politeka

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність ще однієї партії, яку Міністерство юстиції вважає проросійською, – "Справедливість та розвиток".

Майно партії та її осередків передадуть державі, але рішення все ще можна оскаржити в Верховному Суді. Про це повідомили на сайті руху ЧЕСНО

"Під час засідання сторона обвинувачення наголошувала на тому, що партію слід заборонити через дії її співзасновника та попереднього очільника Миколи Ісаєва, який є в Реєстрі держZрадників Руху ЧЕСНО. Він, зокрема, автор петиції, у якій просить президента “негайно закрити іноземні військові бази і бактеріологічні лабораторії на території України. Ісаєнко партію не очолює з 2018 року", – зазначає провідний аналітик Руху ЧЕСНО Ігор Фещенко.

Ісаєв безрезультатно балотувався в народні депутати V і VI скликань. У петиції він закликав президента перейменувати Україну на Русь, провести референдум і внести зміни в Конституцію. Він також пропонував зробити державною російську мову. 

Нині "Справедливість і розвиток" очолює Олексій Шевченко. Коли політичну силу очолював Ісаєнко вона називалася “Всеукраїнська чорнобильська народна партія “За добробут та соцзахист народу”.

"Зауважимо, що партія “Справедливість та розвиток” не фігурувала у списку РНБО, але Міністерство юстиції все одно направило до суду позов щодо її ліквідації разом із документами по всіх партіях зі списку Радбезу. Третьою стороною у справі, як і у випадку з попередніми двома забороненими партіями, виступила Служба безпеки України", – заявили в ЧЕСНО. 

Нагадаємо, аналогічним шляхом заборонено ще дві партії – Опозиційний блок та партію "Соціалісти". Загалом Мін’юст подав позови про заборону ще 10 партій. Це сталося після того, як їхню діяльність “призупинило” РНБО, зокрема, “Опозиційна платформа – За життя”, "Партія Шарія", "Наші", "Ліва опозиція", "Союз лівих сил", "Держава", "Прогресивна соціалістична партія України", "Соціалістична партія України", "Блок Володимира Сальдо". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram