ГоловнаСуспільствоВійна

У бою під Ізюмом загинув київський активіст Роман Ратушний (доповнено)

Роман воював у складі 93 омбр "Холодний Яр". 

У бою під Ізюмом загинув київський активіст Роман Ратушний (доповнено)
Роман Ратушний
Фото: facebook

ГО "Захистимо Протасів Яр" повідомило про загибель свого лідера Романа Ратушного. Він воював у складі 93 омбр "Холодний Яр" як розвідник.

Роман загинув у бою під Ізюмом Харківської області, йдеться в повідомленні ГО. 

"Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим у будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був у розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання", – зазначили в повідомленні.

Ратушному було 24 роки. У 16 років брав участь у Революції Гідності, був громадським активістом. 

"З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь у боях під Києвом, а потім вже в складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Ми становились, як організація, завдяки йому. Попри цю важку втрату ми продовжимо справу Романа, ми продовжимо змінювати і розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну", – додали в ГО.

Про дату похорону буде повідомлено пізніше.

Карта для допомоги (мати): 5168 7554 4793 7745 (Поваляєва Світлана Вадимівна).

Доповнення. Інформацію про загибель підтвердили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

"Саме Роман Ратушний є автором добре відомої тези, яку просив памʼятати та поширювати: “Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям”, – зазначили в повідомленні. 

Про те, як активісти на чолі з Ратушним боролись за збереження Протасового Яру, дивіться в інтервʼю LB із ним: "Гарантувати безпеку в цій країні не може ніхто". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram