ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі поранення отримав український військовий

У результаті обстрілу бойовиків у Зайцевому загинула місцева мешканка, в Авдіївці сталася пожежа.

На Донбасі поранення отримав український військовий
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 3 липня, збройні формування, підтримувані Росією, 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі операції Об'єднаних сил.

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети 120-го і 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

В результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуювали до лікарні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти відкривали вогонь поблизу Новотошківського, випустивши 40 снарядів артилерійських систем 122-го калібру.

Бойовики також стріляли біля Південного, Залізного, Шум, Оріхового, Хутора Вільний, Попасної, Катеринівки.

У результаті обстрілу біля Авдіївки одна з мін зруйнувала дачний будинок, виникла пожежа, яка перекинулася на сусідську будівлю.

Обстріли зафіксували також біля Водяного, Кам'янки, Старогнатівки та Пісків.

Крім того, окупанти відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. В результаті обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева жителька Бихова Олена Іванівна, 1940 року народження.

Нагадаємо, 2 липня російсько-окупаційні війська 10 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. У результаті було поранено одного військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram