ГоловнаСуспільствоОсвіта

Шкарлет заперечив, що заявляв в інтерв'ю про "підтримку поглядів і принципів Партії регіонів"

Він сказав, що взагалі не пам'ятає такого інтерв'ю.

Шкарлет заперечив, що заявляв в інтерв'ю про "підтримку поглядів і принципів Партії регіонів"
Фото: Макс Требухов

В.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що не давав інтерв'ю про "підтримку поглядів і принципів Партії регіонів".

Він також повідомив, що ніколи не читав текст цього інтерв'ю з ним, в якому була опублікована відповідна заява. Про це він повідомив в інтерв'ю з LB.ua.

"Повірте, я його реально не читав. І точно не міг такого сказати. Там написано, нібито я сказав, що підтримую Партію регіонів ще з 2004 року. Але у 2004-у році я працював лише один рік на посаді ректора приватного університету. Мені треба було форматувати навчальний процес, шукати приміщення, шукати викладачів. В 2007-2009 році я дуже плідно співпрацював з Миколою Томенком по цілій низці проектів. Скажіть мені, яка стиковка може бути з Партією регіонів?" - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, чи стверджує він, що не говорив про те, що поділяє поглядів Партії регіонів, Шкарлет підкреслив, що такої фрази не говорив.

"Я не давав це інтерв’ю. Можливо, там є питання, які мені ставили, але цей абзац я взагалі не пам’ятаю", - зазначив він.

Він також додав, що не підтримує відносини з ексглавою МОН часів Януковича Дмитром Табачником і його заступником Євгеном Сулимою відтоді, як вони перестали працювати.

Нагадаємо, що у 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від Партії регіонів. Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради від партії БПП, але безуспішно.

Фраза про те, що Шкарлет повністю підтримує Партію регіонів, у 2020 році опублікувало онлайн-видання ТРК "Свобода ФМ".

"Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів", - йдеться у тексті.

Нагадаємо, що профільний комітет Ради не підтримав призначення Шкарлета, після чого Кабінет Міністрів призначив його виконувачем обов'язків міністра.

Під Міносвіти пройшли кілька мітингів тих, хто виступає проти призначення Шкарлета в.о. До співробітника Інституту фізика НАН України, кандидата фізико-математичних наук Антона Сененка, який брав участь в акції проти призначення Шкарлета, на бесіду приходив співробітник СБУ. Він прийшов в Інститут наступного дня після призначення Шкарлета в.о. глави МОН і цікавився, чому Сененко брав у ній участь і хто там був разом з ним. Також акція проти призначення Шкарлета проходила під Кабінетом Міністрів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Верховна Рада не відмовлялася призначати Шкарлета, а Кабін зробив його в.о., щоб дати шанс "проявити себе, показати стратегію, філософію, навички і професіоналізм".

Кабінет Міністрів України на засіданні 1 липня звільнив чотирьох з шести заступників міністра освіти і науки. Один з них, Єгор Стадний, у коментарі LB.ua повідомив, що не бачить себе заступником такого тимчасового в.о. міністра освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram