ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти влаштували на Донбасі 10 обстрілів, одного військового поранено

Загарбники застосували важку артилерію.

Окупанти влаштували на Донбасі 10 обстрілів, одного військового поранено
Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі 4 липня збройні формування, підтримувані Росією, 10 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілу поранення отримав український військовий. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу Операції об'єднаних сил.

Ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120 і 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю.

Бойовики обстріляли опорні пункти українських захисників біля Новотошківського, Оріхового, Кримського, Катеринівки, Павлополя, Гнутового і Пищевика.

За даними розвідки, 4 липня українські захисники знищили трьох і поранили ще трьох загарбників.

З початку неділі, 5 липня, окупанти два рази порушили режим припинення вогню.

Противник відкривав вогонь з 82 мм мінометів і великокаліберних кулеметів на підступах до Павлополя. Також ворог обстріляв позиції українських захисників з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета поблизу Мар'їнки.

Нагадаємо, 3 липня проросійські бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Поранення отримав український військовий.

Крім того, окупанти відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. В результаті обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева мешканка Бихова Олена Іванівна, 1940 року народження.

У результаті обстрілу біля Авдіївки одна з мін зруйнувала дачний будинок, виникла пожежа, яка перекинулася на сусідську будівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram