ГоловнаСуспільствоПодії

Зеленський доручив до 20 липня дістати затонулий танкер Delfi в Одесі

"Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто і жорстко".

Зеленський доручив до 20 липня дістати затонулий танкер Delfi в Одесі
Фото: hromadske

Президент Володимир Зеленський доручив ліквідувати наслідки аварії танкера Delfi в Одеській області. В іншому випадку цим питанням займатимуться правоохоронці.

Він звернувся до представників компанії-власника танкера і зазначив, що необхідно підключити конвейєрну роботу. Ті, у свою чергу, відповіли, що зараз йдуть роботи, "щоб судно не тріснуло".

Зеленський додав, що роботи з ліквідації аварії потрібно було починати ще у листопаді 2019 року, але судновласник показав свою безвідповідальність і фактично забув про танкер.

"20 липня - це орієнтир. Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто і жорстко. Тому що я впевнений, що це його відповідальність у всьому, починаючи з того, що він віз, куди і скільки часу триває це все. 20 липня не буде (результату) - цим повинні займатися правоохоронці. Власник хотів заощадити і шукав шлях найменшого опору. Хтось повинен нести відповідальність", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що у листопаді 2019 року танкер Delfi був зірваний з якоря і він сів на мілину біля пляжу "Дельфін". У червні 2020 року поруч з судном виявили сліди нафтопродуктів.

У воді зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у 16,4 рази. 22 червня прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення води нафтопродуктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram