ГоловнаСуспільствоОсвіта

Цього року порогові бали на ЗНО знизять

Центр оцінювання врахував багатомісячне дистанційне навчання.

Цього року порогові бали на ЗНО знизять
Фото: testportal.gov.ua

Порогові бали на зовнішньому незалежному оцінюванні в 2020 році будуть нижчими, ніж у минулому, це означає, що максимальні 200 балів на тестуванні зможе отримати більша кількість дітей.

Про це розповів в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко в інтерв'ю ZN.UA.

Він прокоментував побоювання студентів з приводу того, що в нинішньому році їм буде важко отримати високі бали на ЗНО.

"Граничний бал "склав / не склав", до якого прив'язана шкала оцінок ЗНО, визначають спеціально створені експертні групи в регіональних центрах. Ми ще раз акцентували їх увагу на те, що, згідно з інструкцією, вони повинні перш за все врахувати обставини, які склалися в державі, - багатомісячний період дистанційного навчання", - зазначив Бойко.

"Тому, порівняно з минулим роком, порогові бали за тест будуть встановлені низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І ця зміна суттєва. Її більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і опиняться на вершині рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому", - пояснив директор Центру.

Нагадаємо, навчальні заклади в Україні в зв'язку з поширенням коронавірусу закрили 12 березня. Навчальний рік школярі закінчували онлайн.

Через зростання захворюваності скасували пробне ЗНО. Було питання про перенесення основної сесії, але Державна епідеміологічна комісія таки дозволила почати зовнішнє оцінювання 25 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram