ГоловнаСуспільствоОсвіта

Шмигаль повідомив, що Кабмін проводить розслідування ймовірного плагіату Шкарлета

Прем'єр заявив, що Шкарлет особисто його ініціював.

Шмигаль повідомив, що Кабмін проводить розслідування ймовірного плагіату Шкарлета
Сергей Шкарлет
Фото: Макс Требухов

Уряд вивчає питання про ймовірний плагіат з боку в.о. голови Міносвіти і науки Сергія Шкарлета. Про це під час години запитань до уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми проводимо відповідне розслідування. Про плагіат треба говорити тоді, коли є докази, а не тоді, коли є голослівні звинувачення. Давайте ми дочекаємося результатів, пан Шкарлет особисто ініціював ці речі, представимо і будемо предметно вести розмову на цю тему", - заявив він.

Нагадаємо, що через добу після появи інформації про кандидатуру Шкарлета на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в співавторстві ректора Чернігівського НТУ і кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті стверджує, що в монографії використано цілі блоки тексту, який було опубліковано на три роки раніше. При цьому посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Колишня міністерка освіти Новосад заявила, що Шкарлет купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.

Профільний комітет Ради не підтримав призначення Шкарлета, після чого Кабінет Міністрів призначив його виконувачем обов'язків міністра.

Біля Міносвіти пройшли кілька мітингів тих, хто виступає проти призначення Шкарлета в.о. До співробітника Інституту фізики НАН України, кандидата фізико-математичних наук Антона Сененка, який брав участь в акції проти призначення Шкарлета, на бесіду приходив співробітник СБУ. Він прийшов в Інститут на наступний день після призначення Шкарлета в.о. голови МОН і цікавився, чому Сененко брав у ній участь і хто там був разом з ним. Також акція проти призначення Шкарлета проходила біля Кабінету Міністрів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Верховна Рада не відмовлялася призначати Шкарлета, а Кабмін зробив його в.о., щоб дати шанс "проявити себе, показати стратегію, філософію, навички і професіоналізм".

Кабінет Міністрів України на засіданні 1 липня звільнив чотирьох з шести заступників міністра освіти і науки. Один із них, Єгор Стадний, у коментарі LB.ua повідомив, що не бачить себе заступником такого тимчасового в.о. міністра освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram