ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські євреї привітали Ізраїль з 72-м Днем незалежності

Сьогодні євреї шанують пам'ять полеглих у війнах Ізраїлю і жертв терору.

Українські євреї привітали Ізраїль з 72-м Днем незалежності
Фото: EPA/UPG

Напередодні 72-ї річниці з дня створення держави Ізраїль українські євреї привітали ізраїльтян і всіх євреїв світу з Днем незалежності Ізраїлю.

Керівник Об'єднаної єврейської громади України Міхаель Ткач випустив звернення, в якому пояснив зв'язок Дня пам'яті полеглих у війнах Ізраїлю і жертв терору, який відзначається 28 квітня, і Дня незалежності, повідомляють на сайті ОЄОУ.

"У Йом а-Зікарон - День пам'яті загиблих у війнах Ізраїлю і терактах - ми вшановуємо пам'ять тих солдатів, які воювали у війнах за незалежність Держави Ізраїль, які загинули, захищаючи право Ізраїлю на існування. День жалоби напередодні Дня незалежності нагадує про те, чим платить ізраїльське суспільство за свою незалежність", - зазначив Міхаель Ткач.

Керівник ОЄОУ підкреслив, що Ізраїль створювався видатними євреями, багато з яких - родом з України.

Святкування 72-го Дня незалежності Ізраїлю почнуться ввечері вівторка 28 квітня (5 числа місяця Іяра за єврейським календарем), коли на горі Герцля в Єрусалимі буде піднято державний прапор, приспущений на честь Дня пам'яті  полеглих у війнах Ізраїлю і жертв терору, і біля могили засновника сіоністського руху будуть запалені дванадцять факелів на згадку про дванадцять племен Ізраїля.

14 травня 1948 року, із закінченням терміну британського мандата, керівництво єврейського ішуву проголосило створення держави Ізраїль.

День незалежності традиційно є днем масового відпочинку, народних гулянь, пікніків і сімейних торжеств. У цей день ізраїльський народ святкує відродження своєї державності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram