ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві заборонили будівництво "будинку Білозір" на Подолі

Будівлю почали зводити всупереч функціональному призначенню земділянки.

У Києві заборонили будівництво "будинку Білозір" на Подолі
Фото: facebook.com/balytska.olga

У Києві скасовано право на початок будівельних робіт на земельній ділянці, 2004 року виділеній співачці, екснардепу Оксані Білозір.

Про це повідомила депутатка Київради Ольга Балицька у фейсбуці.

"Є новини про скандальний "будинок Білозір" - нарешті скасовано право на початок будівельних робіт та реєстрацію декларації про готовність об'єкта до експлуатації", - написала вона.

Балицька нагадала, що будинок почали зводити всупереч функціональному призначенню земділянки. Тут дозволено будівництво будівель, які не вищі від трьох поверхів.

За словами Балицької, забудовник порушив заборону, коли почав зводити 10-поверхівку, вказавши клас відповідальності СС1, призначений для будинків на чотири поверхи і нижчих. Так, як зазначає депутат, будівельні роботи та введення об'єкта в експлуатацію були здійснені з грубим порушенням законодавства.

"Зрештою, 31 березня Київський ДАБК видав наказ, яким скасував право на початок виконання будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність об'єкта до експлуатації на вулиці Мирній, 2/1", - додала Балицька.

Нагадаємо, будівництво отримало назву "Будинок Білозір" тому, що ділянка належить Оксані Білозір. Вона отримала ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 у 2004 році для будівництва житлового будинку. У жовтні 2016 року Білозір за договором передала її під забудову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram