ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено двох військовослужбовців

Бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ.

З початку доби на Донбасі поранено двох військовослужбовців
Фото: Олена Максименко

З початку доби російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. В результаті двоє бійців отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Протягом 1 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили взяті на себе зобов'язання з дотримання режиму припинення вогню, з них двічі - з використанням заборонених озброєнь. Окупанти застосовували міномети калібрів 120 мм та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Об'єднані сили відповідали прицільним вогнем", - йдеться у вечірньому зведенні.

Високу активність бойовики проявили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" - 10 обстрілів. Вранці окупанти обстріляли з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції ЗСУ поблизу Павлополя. До вечора обстріл з БМП-1 було також зафіксовано в районі Пісків. По околицях Мар'їнки двічі відкривали вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Позиції ООС біля Новомихайлівки тричі обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Після обіду бойовики двічі влаштували провокації із застосуванням стрілецької зброї поблизу Пісків і один раз - біля Миколаївки.

"На всі зухвалі обстріли українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Відчувши на собі рішучість і ефективність дій наших захисників, окупанти негайно припиняли будь-яку активність", - зазначили в штабі.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 мм околиці Новотошківського, а з мінометів калібру 82 мм - позиції ЗСУ біля Хутора Вільний та Новоолександрівки.

Нагадаємо, за минулу добу окупаційні війська 14 разів обстріляли позиції ЗСУ, один військовий загинув, ще троє постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram