ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі від початку доби окупанти 8 разів відкривали вогонь

Утрат з української сторони немає.

На Донбасі від початку доби окупанти 8 разів відкривали вогонь
Фото: uazmi.org

Від початку 2 квітня збройні формування Росії на Донбасі 8 разів відкривали вогонь, в тому числі з використанням забороненої зброї. Про це повідомили в штабі ООС.

"Під час обстрілів окупанти застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Прицільним вогнем у відповідь Об'єднані сили вчасно припинили ворожі провокації. 

Уранці ворог застосовував 82-мм міномет по опорному пункту одного з підрозділів ООС біля н.п. Піски, а після цього випустив 6 мін 120-го калібру по захисниках Павлополя.

Позиції неподалік Авдіївки обстрілювали двічі. З боку Спартака противник випустив 4 міни калібру 82 мм, вів вогонь з станкових і ручних протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Крім цього, застосовувався станковий протитанковий гранатомет з окупованого Каштанового. Двічі обстрілювали Піски - з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і кулеметів. Також у напрямку від Каштанового застосовували станковий протитанковий гранатомет.

По позиціях ЗСУ в Богданівці стріляли з протитанкових гранатометів і кулеметів, по Старогнатівці - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. 

Утрат з української сторони немає. Відзначається, що випадків захворювання на коронавірус серед військових ООС не зафіксували.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. В результаті троє військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram