ГоловнаСуспільствоЖиття

Опитування КМІС: 40% українців вважають, що влада успішна у протидії коронавірусу

70% респондентів вважають, що влада неуспішна в забезпеченні медичних послуг громадянам.

Опитування КМІС: 40% українців вважають, що влада успішна у протидії коронавірусу
Фото: Макс Требухов

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 40% українців вважають, що влада успішна в протидії коронавірусу, 48% дотримуються думки, що неуспішна. Такі дані опитування, проведеного з 27 по 30 березня в телефонному режимі, опублікували на сайті КМІС.

17% опитаних переконані, що влада успішна в запобіганні можливим економічним кризам, пов’язаним з епідемією коронавірусу, 57 % думають, що неуспішна.

Також 17% вважають, що влада успішна в забезпеченні доступності медпослуг для громадян, 70 % вважають навпаки.

"Близько половини українців (49%) думають, що обмежувальні заходи, спрямовані на протидію епідемії коронавірусу, були вжиті вчасно, 38% думають, що влада запізнилася з протидією, 5% дотримуються думки, що обмежувальні заходи вжиті передчасно", – йдеться в опитуванні.

43% опитаних виступають за посилення заходів карантину, 40% думають, що вжиті заходи адекватні ситуації, ще 9% думають, що заходи повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень. 1% вважає, що ніякі обмежувальні заходи не потрібні.

Фото: kiis.com.ua

У ході опитування провели 1500 інтерв’ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%. Опитування не проводилося на території, тимчасово непідконтрольній українському уряду.

Нагадаємо, що про перший випадок COVID-19 в Україні стало відомо 3 березня. Це чоловік, який із дружиною повернувся з Італії. Уже 16 березня стало відомо, що проведений аналіз на коронавірус у нього показав негативний результат. 20 березня офіційно повідомили, що в Україні одужав перший пацієнт, у якого був виявлений коронавірус.

Карантин в Україні був введений з 12 березня по 3 квітня. 25 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні і продовження карантину на 30 днів.

Станом на 2 квітня в Україні підтвердили 804 випадки захворювання, з них 20 летальних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram