ГоловнаСуспільствоЖиття

Херсон закривають на карантин після першого підтвердженого випадку COVID-19

На в'їздах і виїздах з міста встановлять п'ять блокпостів.

Херсон закривають на карантин після першого підтвердженого випадку COVID-19
Фото: kherson.net.ua

У Херсоні підтвердили перший випадок зараження коронавірусною інфекцією у 42-річного чоловіка, в зв'язку з цим місто закривається на карантин.

Про це повідомив у фейсбуці заступник міського голови Ігор Козаков.

"У нашому місті зареєстровано перший випадок коронавірусу. Це 42-річний житель Херсона, який надійшов до лікарні з пневмонією. Сьогодні о 16-й годині факт зараження підтвердив другий розгорнутий тест на коронавірус", - сказав він.

За словами Козакова, сім'ю хворого відправили на обсервацію. Також ізолювали лікарів, які контактували з ним. Найближчим часом у під'їзді будинку, де живе заражений, проведуть дезінфекцію.

Крім того, за його словами, опівночі середи на четвер місто закривають на карантин. На в'їздах і виїздах з міста встановлять п'ять блокпостів. Херсонців просять залишатися вдома і зберігати спокій.

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, своєю чергою, повідомив про три нові випадки COVID-19, один з яких виявився летальним.

"Упродовж доби ми отримали три нові лабораторно підтверджені випадки коронавірусу в нашій області. На жаль, один з цих випадків виявився смертельним", - написав Гусєв у фейсбуці.

Хто саме став жертвою захворювання, він не уточнив.

Нагадаємо, раніше в Херсоні на карантин помістили бригаду швидкої допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram