ГоловнаСуспільствоЖиття

У лікарки Хмельницького військового госпіталю діагностували COVID-19

Це перший випадок захворювання коронавірусом у ЗСУ.

У лікарки Хмельницького військового госпіталю діагностували COVID-19
Фото: EPA/UPG

У Збройних силах України зареєстровано один випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану коронавірусом типу COVID-19 - у лікаря Хмельницького військового госпіталю.

Про це повідомляє у фейсбуці Командування медичних сил ЗСУ.

"Станом на 07:00 2 квітня в Збройних силах України зареєстровано один випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану коронавірусом типу COVID-19 ... Співробітниця ЗСУ, лікарка Хмельницького військового госпіталю, з кінця березня поточного року перебувала на амбулаторному лікуванні з приводу ГРВІ. 1 квітня, після погіршення стану, її госпіталізували в Хмельницьку інфекційну лікарню з діагнозом пневмонія", - йдеться в повідомленні.

Того ж дня методом ПЛР у хворої діагностували COVID-19. Зараз вона отримує лікування відповідно до протоколів МОЗ, стан здоров'я - задовільний.

Визначено коло контактних осіб (10 військовослужбовців). Усіх їх оглянули та скерували на самоізоляцію. У місцях перебування хворої проведено дезінфекцію.

Усього в ЗСУ на ізоляції (в тому числі самоізоляції) - 140 осіб, у 72 з них закінчується ізоляція в найближчі три доби.

Нагадаємо, кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні сягнула 804. За добу число інфікованих збільшилося на 135. Зафіксовано 20 летальних випадків (за добу - три), 13 осіб одужали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram