ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з 5 квітня почнуть відключати опалення в житлових будинках

До того часу середньодобова температура буде вище +8.

У Києві з 5 квітня почнуть відключати опалення в житлових будинках

У Києві з 5 квітня почнуть відключення опалення в житлових будинках. Про це повідомили на сторінці Київської міської адміністрації в Facebook.

Відзначають, що таке рішення прийнято, оскільки з наступного тижня середньодобова температура становитиме вище +8, що дає підставу завершити опалювальний сезон. На згортання систем централізованого опалення з протяжністю теплових мереж більш ніж 2,7 км необхідно 2-3 дні. "Тому процес припинення теплопостачання ми починаємо вже зараз, щоб відключення відбулося синхронно з суттєвим потепління, яке очікують вже з вівторка. Ми вкотре не чекаємо на традиційне 15 квітня для завершення опалювального сезону, щоб кияни змогли максимально заощадити. Особливо з огляду на складний фінансовий стан в умовах карантину та обмежень", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, влада Києва вирішила з 25 березня відключити опалення в школах і дитячих садках, які пішли на карантин через коронавірус.

Ще 6 березня в КМДА заявили, що жителі багатоповерхівок можуть подавати заяви на відключення опалення, щоб не переплачувати.

30 березня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що відключення опалення в Києві може відбутися вже наприкінці цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram