ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали двох одинадцятикласниць за підозрою в неправдивому мінуванні шкіл

Школярки сказали, що таким чином хотіли "пожартувати".

У Києві затримали двох одинадцятикласниць за підозрою в неправдивому мінуванні шкіл
Архивное фото
Фото: Национальная полиция

Поліція затримала двох одинадцятикласниць за підозрою в неправдивому повідомленні про мінування шкіл у Києві. Про це повідомили в Нацполіції.

"Дві учениці одинадцятого класу подзвонили в поліцію і повідомили про замінування загальноосвітніх шкіл у Дарницькому районі. Розпочато кримінальне провадження", - сказано в повідомленні.

Після повідомлення правоохоронці виїхали на місця події. Було евакуйовано понад 1,5 тис. учнів шкіл, обстежено приміщення і прилеглі території.

Вибухонебезпечних пристроїв або речовин не виявлено.

Правоохоронці встановили причетних до правопорушення осіб: двох 17-річних учениць 11 класу однієї з "замінованих" шкіл. Вони визнали свою провину і пояснили свій вчинок тим, що хотіли "пожартувати".

Оскільки школярки підлягають кримінальній відповідальності, то вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, на початку січня у Вінниці поліцейські затримали чоловіка, який повідомив про свій намір замінувати відділення поліції. Він розповів, що повідомив про замінування "задля розваги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram