ГоловнаСуспільствоЖиття

Німеччина передала українським прикордонникам обладнання для перевірки документів

Міжнародна допомога на майже 140 тис. євро отримана в рамках двостороннього співробітництва.

Німеччина передала українським прикордонникам обладнання для перевірки документів
Фото: dpsu.gov.ua

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" відбулася офіційна церемонія передачі Державній прикордонній службі України обладнання для поглибленого вивчення документів від Федеральної поліції Німеччини.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Міжнародна допомога на майже 140 тис. євро отримана в рамках двостороннього співробітництва прикордонних відомств України та Німеччини. Зокрема, Федеральна поліція Німеччини передала ДПСУ відеоспектральні компаратори, мікроскопи, комп'ютерну техніку та інші прилади, які будуть використовуватися в Головному експертно-криміналістичному центрі відомства для вивчення паспортних документів і виявлення різного типу підробок", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що завдяки отриманому обладнанню прикордонники завершили перший етап технічного оснащення Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ приладами експертного рівня для проведення перевірки документів.

"Це дозволить надалі створити на базі цього центру Національний контактний пункт перевірки автентичності паспортних документів і сприятиме його інтеграції в систему експертних служб прикордонних органів європейських держав", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, раніше США передали українським морським прикордонникам спецобладнання для оборони морських рубежів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram