ГоловнаСуспільствоЖиття

США передали українським морським прикордонникам спецобладнання

Екіпажі корабельно-катерного складу і бійці відділів спеціальних дій ДПСУ отримали технічної допомоги на 29 млн гривень.

США передали українським морським прикордонникам спецобладнання
Фото: dpsu.gov.ua

Сполучені Штати Америки передали українським прикордонникам спецспорядження й обладнання для оборони морських рубежів.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Офіційна церемонія передачі міжнародної допомоги (в рамках проєкту Програми експортного контролю та безпеки кордонів EXBS) відбулася сьогодні, 24 вересня, на Одеському морвокзалі.

Загалом екіпажі корабельно-катерного складу і бійці відділів спеціальних дій ДПСУ отримали понад 3 тис. предметів міжнародної технічної допомоги на суму близько 29 млн гривень.

"Серед них чимало засобів, які зможуть зберегти життя і здоров'я морських прикордонників у разі аварійної чи іншої нештатної ситуації: бронежилети з позитивною плавучістю і спеціальні костюми від гіпотермії, а також саморятівники ізоляційного типу OCENCO M-20.2 (забезпечують до 15 хвилин захисту органів дихання під час евакуації із задимленого приміщення). Також серед отриманого - наручні GPS-навігатори, портативні газоаналізатори, різні прилади для освітлення і огляду суден", - наголошено в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, раніше Норвегія передала українським прикордонникам у зоні проведення операції Об'єднаних сил обладнання на 1,5 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram