ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області за здирництво затримано поліцейського, якого суд поновив на посаді

Він зі спільником погрожував підприємцю.

Фото: kv.npu.gov.ua

Правоохоронці Київської області затримали поліцейського і його спільника, які вимагали в бізнесмена $130 тисяч і погрожували йому фізичною розправою.

Як повідомили в пресслужбі поліції Київської області, наприкінці минулого року житель Петропавлівської Борщагівки отримав похоронний вінок із погрозами йому та його родині. Чоловік одразу ж звернувся в поліцію.

Спочатку зловмисники вимагали $50 тисяч, заявляючи, що його "замовили" представники кримінальних кіл. "Спасителем" виявився колишній водій-охоронець підприємця, який несподівано запропонував йому свою "допомогу", для отримання якої потрібно було заплатити. Саме ця людина і виявилася вимагачем.

Фото: npu.gov.ua

"Співробітник поліції разом із товаришем спланував, організував і брав участь у вимаганні. Його спільник уже був засуджений за вимагання, хуліганство та незаконний обіг зброї", - додали в повідомленні.

Поліцейський раніше був звільнений з НПУ за отримання хабара, але 2020 року суд поновив його на посаді. Як уточнив на своїй сторінці у Facebook начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, паралельно з процесом поновлення на посаді чоловік займався протиправною діяльністю.

Фото: kv.npu.gov.ua

Обох зловмисників затримали, їм готують підозри.

Нагадаємо, в січні в Києві оперуповноваженого Деснянського управління поліції затримали за вимагання та отримання хабара в розмірі 18 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram