ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" має намір відремонтувати 300-500 пасажирських вагонів цього року

Підприємство винайшло модель, згідно з якою можна відремонтувати вагон за мільйон, а не за 11-12 мільйонів гривень.

"Укрзалізниця" має намір відремонтувати 300-500 пасажирських вагонів цього року
Фото: Александр Рудоманов

Підприємство "Укрзалізниця" повідомило, що винайшло модель, згідно з якою 2020 року можна здійснити капітальний ремонт 500 пасажирських вагонів. Про це повідомив пресцентр УЗ із посиланням на голову Євгена Кравцова.

"Згідно з підрахунками фахівців "Укрзалізниці", за цією формулою можна оновити один вагон за мільйон гривень. Для порівняння: повністю новий вагон сьогодні коштує 25 млн грн, проведення капітального ремонту - 11-12 млн грн", - підкреслили в компанії.

За словами Кравцова, найбільше скарг на якість пасажирських вагонів надходить через старі вікна, зношені туалети і системи опалення.

"Ми знайшли модель, як мінімальними засобами провести капітальний ремонт цих позицій. Це заміна вікон на нові склопакети, заміна санвузлів, заміна опалення", - зазначив Кравцов.

За його словами, якщо дотримуватися таких темпів ремонту вагонів, то приблизно за три роки можна забути про "проблеми вагонів економ-сегменту".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що протягом 2019 року "Укрзалізниця" модернізувала 27 пасажирських вагонів, на що витратила 342 мільйони гривень. До кінця 2019-го планували модернізувати ще два плацкартні вагони. У 2020 році "Укрзалізниця" планує витратити 600 млн гривень на придбання нових пасажирських вагонів, а ще 500 млн гривень - на модернізацію наявних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram