ГоловнаСуспільствоЖиття

За рік "Укрзалізниця" оновила 27 пасажирських вагонів

2020 року "УЗ" планує витратити 500 млн гривень на модернізацію вагонів і 600 млн на придбання нових.

За рік "Укрзалізниця" оновила 27 пасажирських вагонів
Фото: Александр Рудоманов

Протягом 2019 року підприємство "Укрзалізниця" модернізувало 27 пасажирських вагонів, на що витратило 342 мільйони гривень. Про це повідомили в пресцентрі перевізника.

Зазначають, що до кінця 2019-го планують модернізувати ще два плацкартні вагони.

"Під час капітально-відновлювального ремонту вагонів компанія реалізує програму імпортозаміщення, оскільки майже всі комплектуючі - вітчизняних виробників. З модернізованих вагонів "Укрзалізниця" формує нові поїзди і збільшує кількість вагонів поїздів на популярних напрямках", - цитує пресслужба голову "УЗ" Євгена Кравцова.

Серед модернізованих у 2019 році вагонів - 15 купейних, 9 плацкартних і 3 вагони типу СВ.

"Також установлюють екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахову систему кондиціонування повітря. У службовому купе провідника встановлюють пульт управління, енергосистема вагона обладнана перетворювачем напруги", - зазначив перевізник.

Модернізовані вагони їздять у складі поїздів Київ-Маріуполь, Київ-Лисичанськ, Київ-Запоріжжя і Київ-Чернівці.

У 2020 році "Укрзалізниця" планує витратити 600 млн гривень на придбання нових пасажирських вагонів, а ще 500 млн гривень - на модернізацію наявних.

Нагадаємо, частину коштів на фінансування цієї інвестиційної програми придбання і ремонту вагонів - близько 700 млн грн - "Укрзалізниця" розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів, тобто від прибутку 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram