ГоловнаСуспільствоПодії

У Старобільську під час пожежі в психоневрологічному інтернаті загинули чотири людини

У Луганській області оголосили жалобу.

У Старобільську під час пожежі в психоневрологічному інтернаті загинули чотири людини
Фото: facebook.com/policeLG

У неділю ввечері в одному з корпусів Старобільського обласного психоневрологічного інтернату в Луганській області сталася пожежа. У результаті загинули чотири людини, три отримали опіки.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба обласної поліції.

Повідомлення про пожежу надійшло правоохоронцям о 21:09 неділі. На місце події виїхали керівництво Нацполіції, слідчо-оперативна група і групи реагування.

Як з'ясувалося, займання сталося в одній з палат першого корпусу.

Поки співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій гасили вогонь, поліція і медперсонал проводили евакуацію підопічних. Пожежу локалізували о 21:32 і ліквідували о 22:55.

На момент загоряння в інтернаті було 173 людини, в тому числі 112 - у корпусі, де сталася пожежа. Більшість евакуйованих пацієнтів відвезли у Сватівську обласну психіатричну лікарню, а решту розмістили в корпусі, який не постраждав.

У результаті загинули четверо пацієнтів, троє отримали тілесні ушкодження і були госпіталізовані до лікарні м. Старобільськ.

Фото: dsns.gov.ua

Фото: facebook.com/policeLG

В області оголошено жалобу, йдеться у фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

Відомості внесено до Єдиного реєстру за ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) і ст. 367 КК (службова недбалість).

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Попередня причина - несправність електропроводки чи побутових електроприладів. У результаті пожежі 16 людей загинули і 31 постраждала.

Директору коледжу Любові Кочерзі оголосили підозру в службовій недбалості. У коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі ніяких попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом недбалості працівників ДСНС, які мали перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеського ДСНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram