ГоловнаСуспільствоПодії

Адвокат у справі Шеремета спростував доказ про "принт" Антоненка

Захисник опублікував скріншоти з відео трансляції ATR під час блокади Криму.

Адвокат у справі Шеремета спростував доказ про "принт" Антоненка
Фото: Макс Левин

Адвокат одного з фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Влад Добош опублікував фото, які, за його словами, спростовують причетність до злочину Андрія Антоненка (Riffmaster).

Про це Добош повідомив у фейсбуці.

"Додаю скріни з брифінгу і додаю відео та фото реальної людини! І це явно не Riffmaster!" - написав адвокат.

Він також додав скріншоти з відеозапису трансляції кримськотатарського телеканалу ATR під час блокади Криму в листопаді 2015 року. На одному з них - чоловік у толстовці із принтом, як у Антоненка. Однак обличчя цього чоловіка не схоже на підозрюваного.

Зазначимо, що один з доказів, на якому ґрунтується обвинувачення, - схожість принтів верхнього одягу Антоненка.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху машини в центрі Києва.

12 грудня 2019 року поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві - військову медсестру Яну Дугарь, волонтерку Юлія Кузьменко і ветерана АТО Андрія Антоненка. Крім них, за версією слідства, до вбивства причетні подружжя-ветерани Владислав і Інна Грищенки.

Організатором убивства слідство вважає Антоненка (Riffmaster), який захопився "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності". За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей. Докладно про цю справу читайте в матеріалі LB.ua "Принт на одязі, "сакральна жертва" і рюкзак сапера: які докази показала поліція у справі Шеремета?".

13 грудня суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, волонтерку Кузьменко взято під варту до 8 лютого 2020 року, так само як і сержанта ССО Антоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram