ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кривому Розі створять Офіс контролю викидів в атмосферу

"Створення такого Офісу - це лише перший крок на шляху до реформи екологічного контролю".

У Кривому Розі створять Офіс контролю викидів в атмосферу
Фото: EC - Audiovisual Service

Уряд прийняв рішення створити "Офіс контролю викидів в атмосферу" в Кривому Розі. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у телеграмі. 

Він зазначив, що держава контролюватиме рівень забруднення повітря і викидів в атмосферу.

"Створення такого Офісу - це лише перший крок на шляху до реформи екологічного контролю. Фахівці і співробітники лабораторії Офісу будуть супроводжувати і направляти перевірки найбільших підприємств, що здійснюють викиди в атмосферу", - зазначив прем'єр.

Офіс контролю викидів в атмосферу також збиратиме інформацію і здійснюватиме екологічний контроль у найбільш складних промислових регіонах України.

Прем'єр також надав статистичні дані, згідно з якими в 2018 році Україна зайняла 109-те місце серед 180 країн світу за показниками захисту навколишнього середовища в розрізі впливу на здоров'я населення та захисту екосистем; за даними Інституту оцінки і вимірювання показників здоров'я, в 2016 році забруднення атмосферного повітря призвело в Україні до понад 58 тис. смертей (близько 10% усіх смертей у рік).

Гончарук підкреслив, що для максимальної ефективності Офіс контролю викидів працюватиме безпосередньо в Кривому Розі, в місті, де це питання найгостріше.

Нагадаємо, в липні 2019 року президент Володимир Зеленський пропонував Міністерству екології переїхати в Кривий Ріг до моменту вирішення екологічних проблем у місті.

"Я хочу звернутися до мера, до своїх колег: у нас поки що немає уряду, я можу звернутися до пана прем'єр-міністра Гройсмана і можу запропонувати, якщо ви не проти, ми знайдемо законодавче рішення, щоб на той час, поки ми не вирішимо повністю екологічні проблеми Кривого Рогу і в цілому регіону, запропонувати Міністерству екології працювати в Кривому Розі", - говорив Зеленський.

Президент також закликав підприємства-забруднювачі оплатити лікування онкологічно хворим жителям міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram