ГоловнаСуспільствоЖиття

МАУ припиняє перельоти до Тегерана

Авіакомпанія братиме участь у розслідуванні причин катастрофи.

МАУ припиняє перельоти до Тегерана
Фото: IRNA

Українські міжнародні авіалінії припиняють рейси до Тегерана на необмежений термін після катастрофи "Боїнга-747".

Про це повідомили на сторінці МАУ у Facebook. Авіакомпанія уточнює кількість пасажирів на борту.

"Літак під час виконання рейсу PS752 за маршрутом Тегеран-Київ зник з радарів через кілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана... Списки пасажирів буде розміщено на сайті компанії після остаточного підтвердження їх перебування на борту", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що реєстраційний номер літака - UR-PSR, його було виготовлено в 2016 році й отримано  МАУ безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 6 січня.

"Буде проведено розслідування подій із залученням авіаційної влади України, Ірану, представників компанії-виробника Boeing, авіакомпанії, а також Національного бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в Україні", - додали в МАУ.

Нагадаємо, в пресслужбі посольства України в Ірані повідомили, що версії теракту або влучення в літак ракетою наразі відкидають, причина катастрофи - аварія двигуна.

"За даними компанії МАУ, на вказаний рейс купили квитки 168 осіб. Зараз з'ясовують, хто з покупців не був на борту, а також наявність серед пасажирів громадян України. Також на борту перебували 9 членів екіпажу - громадяни України".

У РНБО створили оперативний штаб з питань розслідування причин катастрофи. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram