ГоловнаСуспільствоПодії

Західні спецслужби назвали попередню причину катастрофи літака MАУ

Є докази, що лайнер не був збитий ракетою.

Західні спецслужби назвали попередню причину катастрофи літака MАУ
Фото: https://twitter.com/ZMeryame

За попередньою оцінкою західних спецслужб, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані через технічну несправність.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в службі безпеки Канади.

Катастрофа сталася в момент, коли іранські військові обстріляли з ракет американські військові бази в Іраку, тому з'явилися припущення, що його могли збити.

За словами джерела, є докази того, що один з реактивних двигунів перегрівся.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем було понад 170 людей. Рейс PS752 мав прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Іранська влада заявила, що в літака були проблеми з двигуном і він упав через технічну несправність. Точні причини катастрофи з'ясує слідча комісія.

У пресслужбі посольства України в Ірані повідомили, що версії теракту або влучення в літак ракетою поки що виключаються, причина катастрофи - аварія двигуна. Через кілька годин це повідомлення відредагували, вказавши, що інформація про причини аварії буде встановлюватися комісією, а будь-які заяви про причини катастрофи до рішення комісії є неофіційними.

Президент України Володимир Зеленський доручив генеральному прокурору України Руслану Рябошапці почати кримінальне провадження за фактом аварії літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram