ГоловнаСуспільствоПодії

В аеропорту Одеси за день два літаки пошкодили передні стійки шасі

Обидва судна належать турецьким компаніям.

У міжнародному аеропорту "Одеса" у четвер, 21 листопада, два літаки пошкодили передні стійки шасі.Про це пише Думская.

Вранці приватний літак однієї з турецьких авіакомпаній заблокував злітно-посадкову смугу. У літака на зльоті підломилася стійка шасі.

Фото: Думская

Літак "Gulfstream G150" виконував приватний рейс у Дубай, зліт повинен був відбутися об 11:25. Через аварію аеропорт тимчасово не приймав і не відправляв повітряні рейси. Проводилася евакуація борту зі злітно-посадкової смуги.

Аеропорт відновив роботу о 14:00.

Увечері "Boeing 737" турецької авіакомпанії "Turkish Airlines", що летів за маршрутом Стамбул - Одеса, після торкання підломив передню стійку шасі.

Фото: Думская

Пілоти екстрено висадили пасажирів за допомогою надувних трапів.

"Льотчики через сильний вітер не змогли посадити літак з першої спроби і пішли на друге коло, після чого десять хвилин "стояли" в зоні очікування. Потім вони повторили спробу, яка призвела до такого результату (поломки, - ред.). Смуга, як зазначають в аеропорту, перебуває в справному стані", - зазначає видання.

Аварійні служби аеропорту підняли за тривогою. Постраждалих у результаті інциденту немає. Літак перебуває на злітно-посадковій смузі, яка заблокована, зазначає Думская.

Про НП в аеропорту Одеси повідомив також громадський діяч і адвокат, депутат Одеської міськради 5-го скликання Максим Болдін.

"Дві поламані передні стійки за день - це занадто!!! Ось хто до нас полетить??? Вранці "гольфстрім" на Дубаї на зльоті, ввечері Турецький "боїнг" на посадці! Жесть", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці і виклав фотографії пошкодженого турецького "боїнга" на смузі одеського аеропорту.

Нагадаємо, на початку жовтня в аеропорту Одеси через сильний вітер вчасно не змогли приземлитися вісім літаків.

18 листопада аеропорт "Одеса" переспрямував один літак до Києва і затримав 4 рейси через туман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram