ГоловнаПолітика

Дікарло допустила відновлення "насильства" на Донбасі за відсутності "постійної політичної волі"

Радбез ООН проводить засідання щодо України.

Дікарло допустила відновлення "насильства" на Донбасі за відсутності "постійної політичної волі"

Сьогоднішні повідомлення про серйозні порушення припинення вогню вздовж лінії зіткнення в Золотому, а також застосування важкої техніки викликають серйозні занепокоєння.

Вони нагадують про те, що під час відсутності постійної політичної волі існує велика реальна небезпека того, що знову виникне насильство.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН щодо виконання Мінських домовленостей повідомила заступник генерального секретаря з політичних питань і питань світобудови Розмарі Дікарло.

"Тішить, що за самітом в Парижі пішов великомасштабний обмін ув'язненими, а також прогрес в обговоренні додаткових районів роз'єднання. Однак ці спочатку надихаючі ознаки мають обмежений характер і можуть легко бути обернені назад", - зазначила вона.

Нагадаємо, Росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН для обговорення Мінських домовленостей. У МЗС України назвали ініціативу РФ "очікуваним трюком російської дипломатії".

Українська делегація в Радбезі ООН має намір порушити питання ескалації в ОРДЛО.

Раніше стурбованість через ескалацію конфлікту на Донбасі висловили Сполучені Штати і НАТО. Вони закликали РФ дотримуватися Мінських і Нормандських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram