ГоловнаПолітика

Вибори в окупованому Донбасі суперечать Мінським угодами, - заступник генсека ООН

В ООН закликали сторони конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Вибори в окупованому Донбасі суперечать Мінським угодами, - заступник генсека ООН

Організація Об'єднаних Націй закликає сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися режиму припинення вогню.

Про це заявила заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі ДіКарло, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"ООН, як і раніше, закликає сторони негайно дотримуватися режиму припинення вогню і проявляти максимальну стриманість, щоб захистити цивільне населення в районах, які потерпають від конфлікту... ООН також відстежує доповіді про збільшення ескалації в районі Азовського моря, що підсилює напруженість. Ми закликаємо уникати ескалації", - сказала вона на засіданні Радбезу ООН у вівторок.

Вона також додала, що ООН закликає до прогресу у виконанні Мінських угод як єдиного інструменту для розв'язання конфлікту на Донбасі.

Заступниця генсека ООН поінформувала, що останні тижні триває підготовка до незаконних виборів на окупованих територіях, запланованих на 11 листопада.

"Попереджаю, що будь-які заходи, що вживаються поза Конституцією і законами, будуть суперечити Мінським угодам", - наголосила вона.

Нагадаємо, прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойєрт заявила, що Російська Федерація повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу. Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу також закликала Російську Федерацію відмовитися від проведення "виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram