ГоловнаПолітика

"Ажіотаж навколо підвищення ціни на газ - спроба окремих політичних сил заробити дешеві бали", - Олексій Савченко Актуально

Губернатор радить звернути увагу на те, хто саме робить такі популістські заклики.

"Ажіотаж навколо підвищення ціни на газ - спроба окремих політичних сил заробити дешеві бали", - Олексій Савченко
Фото: пресс-служба

Поки певні популістичні політичні сили граються навколо питання підвищення ціни на газ, Президент України Петро Порошенко дав чіткий сигнал Верховній Раді і Уряду допрацювати програму субсидій.

Про це заявляє голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

На думку голови Миколаївської ОДА, сьогодні ажіотаж навколо питання підвищення ціни на газ – це не що інше, як спроби окремих політичних сил заробити дешеві політичні бали на майбутнє.

“Популісти зараз розповідають, що газ подорожчав. Наскільки він подорожчав? Всі розповідають про 20%, але в грошах це на 1 гривню 40 копійок. Ви подивіться, які політичні сили піднімають ажіотаж, запускаючи свої лозунги. Зараз політичний сезон, і в наступному році вибори президента України, тому відповідні політичні сили й граються. У нас були звернення на мою «гарячу лінію» з цього питання, але не багато. Людям роз’яснювали, надавали відповіді, розповідали про дії Президента і механізм субсидій… Сьогодні людям потрібні роз’яснення, бо всі говорять про підвищення, накручують, а потім деякі політики з’являються і починають розповідати - ми прийдемо і знизимо ціни. Але ж це не правда”, - зазначив голова Миколаївської ОДА.

Олексій Савченко радить звернути увагу на те, хто саме робить подібні популістичні заклики.

“Ви подивіться, хто нам розповідає про газ і його ціну. Зобов’язання зрівняти внутрішні ціни на газ з ціною імпорту Україна взяла у 2008 році, коли уряд очолювала Юлія Тимошенко. А тепер вона заявляє про те, що зменшить ціну газу утричі. Але варто її запитати, як вона поверне 54 млрд доларів боргів, які Україна набрала за її активної участі. І сьогодні усі повинні розуміти, що зменшити ціну газу так, як пропонує Тимошенко, можна тільки шляхом повернення України у газову кабалу до Росії. А от тепер задумайтесь – чи не доводить це вкотре, що Тимошенко – це довгостроковий проект Москви проти України? І от поки популістичні політичні сили граються навколо питання підвищення ціни на газ, Президент України Петро Порошенко дав чіткий сигнал Верховній Раді і Уряду допрацювати програму субсидій. Президент, дослідивши це питання, дав чіткий сигнал кабінету міністрів не скорочувати, а збільшувати програму субсидій. Це реальні дії. Бо комусь треба працювати, а хтось просто грається в політику”, - підсумував голова Миколаївської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram