ГоловнаПолітика

Зеленський поговорив з Путіним по телефону і обмінявся новорічними привітаннями (оновлено)

Під час бесіди президенти домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, зокрема і кримчан, які перебувають у Криму і на території Росії.

Зеленський поговорив з Путіним по телефону і обмінявся новорічними привітаннями (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомили в пресслужбі Зеленського.

"Керівники держав привітали один одного з прийдешніми святами і проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня. Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу територією України, підписаного напередодні", - додали представники українського президента.

Повідомляється, що під час бесіди президенти домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, зокрема і кримчан, які перебувають в Криму і на території Росії, і росіян, які перебувають в Україні.

"Сторони висловили сподівання на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування в Донбасі почнеться найближчим часом", - підсумували в пресслужбі.

На сайті Кремля додали, що телефонна розмова відбулася з ініціативи української сторони.

"Надано позитивну оцінку проведеного 29 грудня між Києвом і Донбасом обміну утримуваних осіб за принципом "всіх встановлених на всіх встановлених". Констатовано, що це відбувається в руслі домовленостей, досягнутих на саміті "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня, сприяє зміцненню взаємної довіри. Акцентовано на необхідності продовження послідовної реалізації мінського "Комплексу заходів", - заявили в Кремлі, назвавши конфлікт на Донбасі "внутрішньоукраїнським".

Нагадаємо, що президенти України і Росії не обмінювалися новорічними привітаннями з часів ексглави держави Віктора Януковича.

Учора Кремль оприлюднив привітання Путіна для президентів і глав уряду різних країн, але українського президента серед них не було. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram